Login
Close
Inloggen

Emigratie

Techniek
14.08.23

In Nederland is een personeelstekort in de installatiebranche. Er is veel werk voor te weinig mensen. Maar… die mensen worden nu door Noord-Europese bedrijven en overheden weggekaapt.

Op 1 en 2 april vond de 25e editie van de EmigratieBeurs plaats. En met meer dan 1 miljoen vacatures in het buitenland, ruim 11.000 bezoekers en 200 exposanten is deze beurs hét trefpunt voor iedereen die zijn kansen in het buitenland ziet liggen.

Wat blijkt? De vacaturelijsten van installatiebedrijven in het noorden zijn eindeloos: ingenieurs voor kabelsystemen, elektrotechnisch ingenieurs, installateurs, netaansluiters, onderhoudstechnici, windturbinespecialisten en plaatsers van enorme turbinebladen. Er is daar een groot tekort, net als hier.

Gesprekken

Op de beurs was ruimte voor goede gesprekken, want een emigratie moet goed worden voorbereid: het gaat niet alleen om het werk, maar ook om het gezin, huisvesting en scholing van de kinderen. Daarom zetten de noordelijke bedrijven hun reeds geëmigreerde Nederlanders in. Om te praten over alle aspecten van het emigreren.

Cultuur

Nederlanders zijn ook in Finland, Noorwegen en Denemarken gewild, zeggen deskundigen.

Hun Engels is vaak goed genoeg, zij hebben goede technische opleidingen, maar ook een open houding en de flexibiliteit om in een andere cultuur te willen aarden.

Ik wist niet dat er vanuit het buitenland zo veel belangstelling was voor ‘onze’ installatiedeskundigen. Stel je voor dat zij allemaal gaan emigreren! Ik ben dan ook heel benieuwd welke invloed dat heeft op onze energietransitie.

Recente artikelen

Techniek
4.09.23
Algemeen
28.08.23
Algemeen
21.08.23
Techniek
14.08.23
Algemeen
7.08.23
Copyright © 2024 Bureau OpAan   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Algemene voorwaarden
Bureau OpAan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close