Login
Close
Inloggen

Marktlink

Algemeen
7.08.23

In deze tijd van overnames word je misschien wel benaderd om je bedrijf te verkopen! Maar wanneer ben je klaar om je bedrijf te verkopen?

Op internet vind je veel bedrijven die je kunnen en willen helpen, want je bedrijf verkopen, doe je niet zomaar. En er echt voor klaar zijn, dat moment komt wellicht nooit, want je hebt je ziel en zaligheid in je bedrijf gestoken.

Plan

Maar met een goede voorbereiding, een goed plan en een goede verkooppartner gaan de deuren naar allerlei nieuwe mogelijkheden open. De verkoop van je bedrijf is dan niet het einde, maar eerder een nieuw begin.

Op internet vind je allerlei tests, zoals een ‘verkoopklaar’-test en een ‘bedrijfswaarde’-test (gevonden bij Marktlink bijvoorbeeld).

De ‘verkoopklaar’-test gaat in op de huidige situatie en de verwachtingen voor de toekomst. Hij is binnen een paar minuten doorlopen en de resultaten worden per e-mail opgestuurd.

Bedrijfswaarde-test

Het overzicht voor de bedrijfswaarde is ook handig en het resultaat is direct op het scherm te zien. Deze tool Marktlink Multiple geeft een indicatie van je bedrijfswaarde. De tool wordt iedere drie maanden aangescherpt met actuele cijfers en trend-voorspellingen.

Wil je eens lekker rekenen: voor het berekenen van de waarde is de EBITDA nodig. De EBITDA staat voor Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization. Oftewel Inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijving en amortisatie. (Deze waarde is de eerste maatstaf op basis waarvan uiteindelijk berekend kan worden wat de waarde van je onderneming is.)

Voorlopig stop ik nog niet met Bureau OpAan, maar ik vind het wel handig dat ik dat op deze manier weloverwogen kan gaan doen.

Recente artikelen

Techniek
4.09.23
Algemeen
28.08.23
Algemeen
21.08.23
Techniek
14.08.23
Algemeen
7.08.23
Copyright © 2024 Bureau OpAan   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Algemene voorwaarden
Bureau OpAan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close