Login
Close
Inloggen

DigiGO

Algemeen
23.03.23

Wel eens gehoord van digiGO? Het is de ontwikkeling waarbij overheid, opdrachtgevers en uitvoerende partijen samen digitaal optrekken in de ontwerp-, bouw- en technieksector.

 

In de vorm van projecten dragen zij nieuwe en bestaande digitaliseringsinitiatieven aan die onder de paraplu van het platform ‘digiGO’ kunnen worden benut: digitaal samenwerken in de Gebouwde Omgeving, of men nu werkt aan een ontwerp, of beheerder zijn van een pand.

 

Nodig

Dat is nodig, omdat steeds meer bouw- en installatiebedrijven met data en digitale systemen werken. Helaas ontbreekt de samenhang daartussen nog vaak en ‘praten’ deze systemen onvoldoende met elkaar. Dat is inefficiënt en het staat innovatie in de weg, terwijl de uitdagingen van de branche fors zijn.

Daarom is het goed dat de ervaringen die in de praktijk worden opgedaan weer door anderen die met digitalisering aan de slag willen, kunnen worden opgepakt.

 

Aansturing en coördinatie

DigiGO wordt bestuurlijk aangejaagd door de Bouw Digitaliserings Raad (BDR) en de dagelijkse coördinatie van de digiGO-activiteiten ligt bij het Digiteam.

 

Een en ander heeft geleid tot een afsprakenstelsel voor het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO), dat in de maanden februari en maart wordt gereviewd (foto).

 

digiGO for it, zou ik zeggen, want digitaliseren doe je samen!

www.digigo.nu

 

Recente artikelen

Techniek
4.09.23
Algemeen
28.08.23
Algemeen
21.08.23
Techniek
14.08.23
Algemeen
7.08.23
Copyright © 2024 Bureau OpAan   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Algemene voorwaarden
Bureau OpAan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close