Login
Close
Inloggen

Bouwpraat

Algemeen,
Techniek
18.04.23

De bouw kan voortaan veilig werken met Bouwspraak. Een goede ontwikkeling voor de bouw- en installatiebranche die steeds complexer wordt. Wat is het?

 

Iedereen is het met me eens: veiligheid op de bouwplaats begint met duidelijke communicatie. Er zijn zo veel materialen, zware machines, lawaai, internationale collega’s, mensen die wat verderop staan en je niet kunnen horen. Dan valt het niet mee om altijd maar weer duidelijk te communiceren én veilig te werken.

 

Gebaren en borden

Daarom is Bouwspraak is ontwikkeld. Bouwspraak maakt gebruik van internationale handgebaren en borden. Om goed te communiceren gebruik je deze gebaren in plaats van woorden. Als iedereen deze Bouwspraak kent, wordt het erg eenvoudig op iedere bouwplaats met anderen te communiceren. Je kunt aangeven wat je bedoelt, wat er moet gebeuren en je vergroot ermee de veiligheid voor jezelf en je omgeving.

 

Voorbeeld

Er zijn gebaren om je collega’s te waarschuwen, aan te sturen en te beschermen. In het plaatje een voorbeeld van de website www.bouwspraak.nl.

Tekst daarbij: “Het onderstaande gebaar wordt gemaakt d.m.v. een zwaaiende beweging met de linker of rechterarm boven het hoofd. De handpalm is open en naar voren gericht. Dit gaat gepaard met luid en duidelijk roepen van hé-hé-hé!!!”

 

Ik vind het een goede ontwikkeling en ondersteun het motto: ‘Met Bouwspraak begrijpen we elkaar!’

 

Recente artikelen

Techniek
4.09.23
Algemeen
28.08.23
Algemeen
21.08.23
Techniek
14.08.23
Algemeen
7.08.23
Copyright © 2024 Bureau OpAan   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Algemene voorwaarden
Bureau OpAan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close